Over ons

Over ons

Aurora Winterguard is op 1 januari 2015 opgericht bij de Kamer van Koophandel. Nadat ik zelf jaren heb gelopen bij Turnlust (1993 t/m 1999) en Beatrix’ (2009 t/m 2012) vond ik het een uitdaging om in mijn woonplaats een eigen vereniging op te richten. Samen met een moeder borrelden in november 2014 de eerste plannen. We zijn snel aan de slag gegaan en na het bedenken van de naam was het zover. Bij de oprichting hadden we 2 aangemelde leden.

Beginnen bij nul is niet makkelijk. Materialen aanschaffen, vlaggen maken, een zaal zoeken, wet- en regelgeving uitzoeken. Maar als je er dan eindelijk staat is dat een heel tof gevoel.  Op 1 april dat jaar was het eindelijk zover. De eerste open training.

Het belangrijkste voor ons is dat Aurora Winterguard een gezellige vereniging is waar iedereen zich thuis en prettig voelt. Dit is wat wij willen uitstralen naar de leden. Bij de wedstrijden zijn niet de resultaten het meest belangrijk voor ons. Wij zijn er van overtuigd dat de juiste balans tussen plezier hebben op het veld en hard willen werken, automatisch leiden tot een leuk resultaat. Wij willen vooral dat de leden een voor hun goede show hebben gelopen en dat ze hebben genoten van hun optreden. Dat daar een mooie score aanhangt is natuurlijk wel extra leuk!

Op Uptown Funk van Bruno Mars studeren we een simpel vlaggenstuk in met allerlei basisbewegingen. Iedereen moet het vooral leuk kunnen oppakken tijdens die eerste trainingen. Het begin is gemaakt. Een jaar later zijn we klaar voor ons eerste optreden op alweer heel andere muziek.

In mei 2016 staan we op de dag van de muziek in Den Helder. Spannend om een eerste keer voor publiek te doen wat wij zo leuk vinden. Het werd goed ontvangen. Helaas bleef de aanmelding van nieuwe leden nog uit.  Het zou nog spannend worden of we het komende Colorguard seizoen kunnen meedoen met de competitie.

Het is gelukt! September 2017 zijn we met 5 enthousiaste leden.
Het programma is geschreven, de uniformen gemaakt en de vlaggen zijn er klaar voor. Na wat mazzeltjes met tweedehands rifles en sabres hebben we ook een heuse wapenlijn. Laat het eerste officiële seizoen maar beginnen!